Project omschrijving

Museumpraat

MAGAZINE VAN MUSEUM DE ZWARTE TULP

EIND- EN HOOFDREDACTIE

Museum de Zwarte Tulp in Lisse is een cultuurhistorisch museum rond de bollenteelt in de Bollenstreek. Het museum vertelt de geschiedenis van de bollenteelt en exposeert bollengerelateerde kunst. Een deel eigen collectie, een deel permanente bruikleen en daarnaast bijzondere tijdelijke tentoonstellingen.

Museumpraat is het magazine voor vrijwilligers en vrienden van het museum en voor gildeleden. Het Gilde van de Zwarte Tulp is een ondernemersvereniging die het museum ondersteunt. Het magazine verhaalt over nieuwe tentoonstellingen en ontwikkelingen rond het museum. Daarnaast portretteert het vrijwilligers en gildeleden.

  • Hoofdredactie

  • Eindredactie

  • Artikelen schrijven

Resultaat

Museum de Zwarte Tulp heeft een directeur-conservator in loondienst en draait verder volledig op vrijwilligers. Ondernemersvereniging Het Gilde van de Zwarte Tulp is een essentiële tweede steunpilaar van het museum. Tot slot is er een grote groep donateurs, de vrienden van het museum. Museumpraat legt de verbinding met vrijwilligers, vrienden en gildeleden en versterkt het draagvlak voor het museum in de gemeenschap. Daarnaast wordt het blad verspreid naar overheden, in wachtkamers en op andere locaties.

Tijd voor een goed gesprek?

HEEFT U EEN COMMUNICATIE-IDEE WAAR IK U BIJ KAN HELPEN?

Neem Contact Op