Project omschrijving

Zinhoud

MAGAZINE OVER HET VAKMANSCHAP VAN DE UWV-MEDEWERKERS

Cover Zinhoud herfst 2022

INTERVIEWS

Zinhoud is een magazine over het vakmanschap van UWV-medewerkers. Het wordt gemaakt door LVB in opdracht van en in nauwe samenwerking met UWV Directie Communicatie.

Het magazine gaat over zinvol werk met een inhoudelijke uitdaging. Over UWV’ers die bijdragen aan de maatschappelijke opdracht die UWV heeft en over mensen voor wie UWV werkt. Over meer ruimte voor de menselijke maat en stappen die UWV kan zetten om de dienstverlening verder te verbeteren.

  • Interview

  • Tekstschrijven

Lees meer over UWV en de menselijke maat

Resultaat

Het thema van deze aflevering van Zinhoud was ‘inclusiviteit’. Ik mocht zes UWV-medewerkers met een beperking interviewen. Met hen sprak ik over wat hun beperking voor hen betekent in het dagelijks leven, zowel privé als op het werk. Zoals een manager die bij andere organisaties stukliep omdat het niet mogelijk bleek om parttime te werken. Bij UWV kan dat wel, ook in een managementfunctie. En een juridisch adviseur arbeidsrecht met een visuele beperking. Haar geleidehond is de lieveling van de afdeling waar ze werkt. Voor mezelf waren de gesprekken een eyeopener om langs de beperking te kijken en de mens te zien. Ook wel treurig om te zien dat veel bedrijven in de marktsector nog weinig flexibel zijn als het gaat om mensen met een beperking een kans te geven.

Tijd voor een goed gesprek?

HEB JE EEN COMMUNICATIE-IDEE WAAR JE WAT HULP BIJ KUNT GEBRUIKEN?

NEEM CONTACT OP