FAQ items aan het laden...
TEKSTEN2021-02-28T16:31:54+01:00

Wie in de markt van de toekomst succesvol wil zijn, zal een verteller moeten zijn. Het verhaal is de kern van de zaak.

ROLF JENSEN

Wie een boodschap wil overbrengen, moet een verhaal vertellen. Een verhaal dat iets teweegbrengt bij de lezer of kijker. Verbazing, ontroering, plezier, zelfs verontwaardiging. Een goede tekst roept een emotie op.

Op deze pagina kun je verhalen lezen die ik heb geschreven. Sommige voor websites of intranetsites, andere voor gedrukte media. Sommige blogs heb ik speciaal voor deze website geschreven. Overdenkingen en hersenspinsels die ik graag met jou wil delen.

RECENTE BLOGS

Archief

Kijk hier voor meer voorbeelden van mijn schrijfwerk.

Mijn werk
  • De oververhitte woningmarkt vraagt om ingrijpen s oververhit

Wild West op de woningmarkt

De huizenprijzen blijven maar stijgen, starters op de woningmarkt zijn kansloos. 'Huisjesmelker' Hans de Geus en woningmarktprofessor Peter Boelhouwer leggen uit hoe de woningmarkt in elkaar zit. En hoe lastig het is om te hervormen.

Ruimte voor de rivier

Ruimte voor de rivier 'Ruimte voor de rivier' heeft veel leed voorkomen, kopt Trouw op 23 juli 2021. Zonder verbreding van het stroomgebied van de rivieren zou na Limburg ook de [...]

Die lastige tussen-n

Verzetskrant Trouw heeft gecapituleerd voor de regels rond de tussen-n. De krant voerde lang een eigen beleid, maar sluit zich nu aan bij de officiële regels uit het Groene Boekje. Hoe zat het ook alweer met die tussen-n?

Corona in da house

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kreeg ik toch corona. De symptomen vallen reuze mee. Is Covid-19 dan toch een eenvoudig griepje? Het is ingewikkelder, weet ik uit diverse gesprekken. Ik heb gewoon geluk.

Een tablet uit China

Een tablet uit China Chinese webshops bieden een enorm assortiment tegen mooie prijzen. Maar hoe zit het met de klantenservice? Wat als er iets kapot gaat? Mijn ervaring met Banggood is [...]

Lang leve het sufferdje!

Huis-aan-huisbladen zijn een uitsteken instrument voor je PR. Bureau Schrijfwerk hielp lokale initiatieven om hun zaak te bepleiten.

  • Filmen over plannen voor theetuin

Filmpje!

Filmen en schrijven zijn twee verschillende dingen. En toch hebben ze veel gemeen. Een artikel en een video vertellen beide een verhaal. En ik vertel graag verhalen.

De man met de mondharmonica

De onlangs overleden Ennio Morricone schreef epische muziek voor 'Once upon a time in the west'. Er is iets raars met de mondharmonica waaruit de klaaglijke tonen klinken.

  • Grand Hotel Europa

Lange Zinnen

Hotel Grond Europa is een prachtig boek. Ilja Leonard Pfeijffer houdt van lange zinnen. Zelf zou ik iets vaker een punt zetten. Maar ik schrijf dan ook geen literatuur.

Duidelijke taal

'Duidelijke taal' van Peter van der Horst is een praktisch boekje met tips en veel oefeningen om begrijpelijker te schrijven. Een aanrader voor iedereen die voor zijn werk veel schrijft.

  • een goede houding op de thuiswerkplek

9 tips voor een goede thuiswerkplek

Thuiswerken is helemaal 2020. Een goede werkplek maakt dat je je prettig voelt en verhoogt je productiviteit. 9 tips van een thuiswerker met meer dan 25 jaar ervaring.

Planet of the Humans

De documentaire 'Planet of the Humans' is zeer kritisch over alternatieve energie en het geloof in technologie. Dat weerhoudt mensen ervan om de werkelijke problemen onder ogen te zien: overbevolking en overconsumptie.

Taalkwesties: hun/hen

Wanneer schrijf je 'hun' en wanneer 'hen'? Voor veel taalgebruikers is dit een lastige kwestie. Jos Leijen legt uit hoe het zit.

Grote ambities in Woonagenda

Grote ambities in Woonagenda en Klimaatakkoord In mei 2018 ondertekenden minister Ollongren (binnenlandse zaken) en diverse marktpartijen de Nationale woonagenda. In juli presenteerde minister Wiebes (economische zaken) het Klimaatakkoord. […]

Service excellence: De klant echt voorop

Service excellence: De klant echt voorop Bureau Schrijfwerk   •   17 september 2018 AVeel organisaties hebben hun mond vol van klantgerichtheid. Maar als het erop aan komt, blijkt de [...]

Ook met robots is er genoeg te doen

Ook met robots is er genoeg te doen Jos Leijen   •   13 augustus 2018 Robotisering biedt kansen en uitdagingen voor de logistieke sector. Veel banen zullen ingrijpend [...]

Nader kennismaken?

HEBT U EEN COMMUNICATIE-IDEE WAAR U ONDERSTEUNING BIJ KUNT GEBRUIKEN?
NEEM CONTACT OP VOOR EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK

Contact
 
Ga naar de bovenkant